Mine hunde – mine læremestre..

Jeg elsker LP sporten, jeg elsker præcisionen, nørderriet og detaljerne. Jeg træner LP med begge mine hunde, men de sidste par år har det været mest seriøst med Askja.
Jeg har egentlig ikke haft behovet for at konkurrere med mine hunde. Det er timerne, hyggen og tiden med mine hundepiger når vi træner som har været det der har drevet mig i træningen. Grunden til jeg ikke har haft “behovet” for at konkurrere er nok fordi, at jeg har været bange for at det sjove og uskyldige i træningen ville blive erstattet af ambitioner der kunne dræbe det sjove i vores træning, men også følelsen af hvad andre ville tænke og ikke at føle sig tilstrækkelig. Når jeg konkurrerer så er jeg et konkurrencemenneske med stort K. Når jeg bliver for seriøs i træningen eller ved konkurrencelignende situatuoner, så sker der uden tvivl noget med mit mindset og min krop – jeg bliver stiv som et brædt og helt seriøs. Den bløde kropsholdning og invitation til samarbejde som jeg plejer at give hundene under træningen forsvinder. Det smitter straks af på hundene, og vores præstation bliver noget rod.
Det har taget mig uendelig lang tid, meget arbejde med mig selv, og timer på træningsbanen, at ændre mindset og få løsnet op i kroppen. Hele holdningen med at gå til konkurrencer for at ville vinde har skulle drejes 180 grader. Jeg kan ikke påstå at jeg ikke stadig godt kan lide at vinde – helt seriøst hvem kan ikke det! Men, jeg har nu fået overbevist mig selv om at LP ikke er en konkurrence men en prøve – ikke en prøve hvor andre skal dømme eller bedømme mig og min hund, men en prøve som kan være med til at fortælle mig hvad de næste nørdede detaljer er som hundene og jeg skal arbejde på. Som Pernille skrev for nylig, så er fejl ikke er fejl men en information til os om hvad vores næste projekt skal være, og det er jeg blevet bedre til at acceptere.
Tak til alle de skønne mennesker som hele tiden lærer mig noget nyt, men ikke mindst begge mine hunde som lærer mig utrolig meget om mig selv – mine hunde, mine læremestre!