Mine hunde – mine læremestre..

Da Askja blev født havde jeg den idé, at hun skulle være klar til en LP1 prøve når hun var 10 måneder – hun er lige blevet 3 år og vi har endnu ikke været til en officiel prøve, fordi frygten for at fejle fyldte for meget og ødelagde rejsen, med min lille vap.
Nu begynder jeg at føle mig klar, fordi tankerne og følelserne omkring en prøve har ændret sig. Det resulterede i, at Askja og jeg for nylig stillede til vores første uofficielle prøve – klubmesterskaberne i vores specialklub. Normalt ville jeg have haft en hund som ville være meget sensitiv på mig og omgivelserne – og hun var uden tvivl påvirket, men ikke i samme grad som jeg tidligere har oplevet hende. Vi fik pæne point. Vi fik en 1. Præmie. Vi blev faktisk også nr. 1, og Klubmestre i LP1 – men det bedste ved dagen var uden tvivl vores 9 point i Helhedsindtryk og kommentaren “Godt arbejdende par, dygtig og opmærksom hund. Fører god til at få hund ned for stress”. Det viser mig at vi var der sammen – jeg stemplede ikke ud og glemte ikke min hund i forsøget på at vinde noget. Og de små fratræk i vores point vil jeg nu bruge på at nørde endnu flere detaljer med Askja – fordi fejl, detaljer og nørderi er fedt!
Når jeg konkurrerer så er jeg et konkurrencemenneske med stort K. Når jeg bliver for seriøs i træningen eller ved konkurrencelignende situatuoner, så sker der uden tvivl noget med mit mindset og min krop – jeg bliver stiv som et brædt og helt seriøs. Den bløde kropsholdning og invitation til samarbejde som jeg plejer at give hundene under træningen forsvinder. Det smitter straks af på hundene, og vores præstation bliver noget rod.
Et godt indkald giver hunden et liv med mere frihed og sikkerhed i dagligdagen.
For at et indkald fungerer optimalt, er der flere faktorer som spiller ind. Både de fysiske og mentale behov hos hunden skal være opfyldt. Du må ikke forvente at din hund kommer når du kalder, hvis behovet for f.eks. at løbe eller snuse ikke er opfyldt.
Når du stater indkaldstræningen skal hunden derfor have krudtet af og have læst dagens avis. Derudover skal hunden være motiveret for at arbejde og der skal være opbygget en god relation mellem dig og din hund.